Als in een groepsbespreking duidelijk wordt dat een leerling achterblijft of een buitengewone voorsprong heeft in prestaties wordt de leerling aangemeld voor een bespreking met de commissie van begeleiding (CVB). Dit kan ook op het gebied van welbevinden liggen. Leerlingen worden ook aangemeld voor bij de commissie van begeleiding als de getroffen maatregelen niet tot het gewenste resultaat leiden of als er (ernstige) problemen zijn in de klas.
De Commissie voor de begeleiding is dan aan zet. De school stelt de ouders hiervan op de hoogte.
De CvB is een multidisciplinair team. Aan de bespreking in de CvB doen verschillende
deskundigen vanuit verschillende disciplines mee: de maatschappelijke deskundige, de gedragswetenschapper, de intern begeleider, de locatiecoördinator en de directeur, tevens voorzitter van de CvB. Zo nodig sluiten de betrokken leerkracht, de logopediste, vakleerkrachten of de schoolarts hierbij aan.
De bespreking in de CvB kan leiden tot besluiten als:
Dit laatste gebeurt als de CvB concludeert dat de ‘instrumenten’ van de school zijn uitgeput of dat de mogelijkheden om tot een oplossing te komen de kerntaak van de school te ver overstijgen.
In het schoolondersteuningsprofiel, kortweg SOP, hebben wij vastgelegd hoe onze begeleiding en ondersteuning van leerlingen bij het leren en ontwikkelen op school er uit ziet. Ouders en overige betrokkenen kunnen de informatie gebruiken om te kijken of één van de scholen van Stichting Oosterwijs een passende keuze is voor hun kind of juist voor deze leerling.