Groep Annelieke- Rinske

Fijn weer naar school

Wat fijn dat we weer naar school mogen, na heel wat weekjes thuis. We hebben er zelfs een nieuw klasgenootje bij gekregen. Welkom in de groep Caro!

Lees meer

Trots

Groep 1-2  van de Sterrenkijker heeft afgelopen week thuis ook heel hard gewerkt. Er zijn prachtige kippen gevouwen en enorme torens gebouwd. 

Lees meer

Nieuwsgierig

Ons nieuwe thema is 'Nieuwsgierig'. We hebben een heus laboratoriumpje in de klas en doen allerlei proefjes. Zoals wat er gebeurt als water bevriest en weer smelt (Tja, en om het écht goed te onthouden moesten we het natuurlijk ook even uitproberen met waterijs...) 

Lees meer

Pleisters en zalfjes

Op donderdag 13-2-2020 hadden we een heel bijzonder uitstapje, helemaal in het thema ‘Pleisters en zalfjes’. We mochten kijken bij een apotheek. Monique, de apotheekmedewerkster, leidde ons rond en vertelde ons over van alles en nog wat.

Lees meer

Een super leuke kookles

We hebben een super leuke kookles gehad joh! We waren te gast op het Hooghuis college, waar leerlingen van die school én leerlingen van de HUB-school ons hielpen tijdens de les die 'Kookmaatjes' heet. We hebben gespeeld, geleerd en gewerkt over gezond eten. 

Lees meer

Bij de dokter

Sinds de kerstvakantie hebben we in de klas een doktershoek. Sil was namelijk ziek. Maar gelukkig weten onze kleuters wel hoe hij beter kan worden. De dokter neemt de temperatuur op met een thermometer, plakt een pleister of verbandje of geeft zelfs medicijnen aan Sil. 

Lees meer

Hooggeëerd publiek

Wij waren te gast in theater Marag, waar Hilbert de voorstelling Beestenboel speelde. Hilbert is een goochelaar met een eigen dierentuin. 

Lees meer

Een nieuw jaar

Wij wensen iedereen een heel fijn 2020! In de groep hebben we met kinderchampagne getoost en mooie wensen uitgesproken voor het nieuwe jaar.

Lees meer

Sinterklaas op school

Hoera, wat was het een feest! Sint is ook dit jaar op de Sterrenkijker geweest!   Ook nam hij twee pieten mee voor de gezelligheid. Hij nam voor ons echt even de tijd   Op het schoolplein haalden wij hem in, We zongen liedjes en hadden goede zin!

Lees meer

De slaapkamer van Sinterklaas

De gezellige decembermaand is bijna aangebroken. Ook wel een beetje spannend hoor! Wij houden niet allemaal van verrassingen. Gelukkig vertellen de juffen precies wat er gaat gebeuren. Samen met groep 3-4 zijn we naar de slaapkamer van Sinterklaas gaan kijken, in museum Jan Cunen. Ook mochten we op school onze schoen zetten.

Lees meer

Nationaal Schoolontbijt

Hé wat hoorde ik daar? Er rommelde iets in de klas. Ja…nou hoorde ik het weer!  Het was Sems maag, die knorde een beetje. Ook de buik van Joost was nog leeg en de juffen hadden ook nog niet ontbeten. Dat was maar goed ook, want we gingen vandaag gezellig met zijn allen op school ontbijten. 

Lees meer

Het Docus de Das Avonturenpad

Vandaag zijn we met onze klas en juf Rinske en juf Geertje naar het Docus de Das Avonturenpad geweest. Dat was leuk, zeg! Een mooi pad in de bossen in Schaijk, waarbij we van alles hebben gezien. 

Lees meer

De kinderboekenweek

De kinderboekenweek is begonnen! In de school is een prachtige themahoek ingericht, in de sfeer van het Midden Oosten. Want rondom het thema van dit jaar -'Reis je mee?'- gaan wij naar het midden Oosten. Met de onze 'Ster van de week' als piloot, zijn we naar de hoek gevlogen. Hier hebben we ons verwonderd over de prachtige kleuren, lampjes, zachte stoffen, muziek. 

Lees meer

Herfst is begonnen

In groep 1/2 genieten we volop van de herfst. Wat mooi, al die vallende bladeren. En er groeien echte paddenstoelen in de heg op ons schoolplein! Binnenkort gaan we een herfstwandeling maken, om alle veranderingen in de natuur goed te bekijken. Gezellig! In de klas schilderen we vliegjes en mugjes in het spinnenweb. We tekenen spinnenwebben in scheerschuim.. Genoeg leuks te doen rondom dit leuke thema!

Lees meer

De eerste weken

We zijn inmiddels alweer enkele weken met elkaar aan de slag, in groep 1-2. Wat hebben we al hard gewerkt, geknutseld en vooral veel spelend geleerd.  Sil (de handpop van onze methode 'Sil op School') ging voor het eerst naar school, net zoals een deel van onze leerlingen. Sil vond het super spannend. Maar gelukkig konden wij hem helpen.

Lees meer

Een nieuw schooljaar

Dag allemaal, Wij zijn de jongsten van de school. In onze gloednieuwe klas spelen we graag in de hoeken en met alle materialen. Hoge torens bouwen in de bouwhoek, knutselen met de spulletjes uit onze grote knutselkast, koken in de huishoek, onze namen stempelen in de lees-schrijfhoek, en binnenkort krijgen we een zand-watertafel! Joepie!

Lees meer
Top