Naar het overzicht

Groep 8 beste Media-wijze klas van Nederland

Groep 8 van De Sterrenkijker uit Uden heeft de finale van Mediamasters gewonnen.

Onderstaand stukje stond in het Brabants Dagblad van 27-11-2017

 

Groep 8 Sterrenkijker Uden heel 'mediawijs'

UDEN - Groep 8 van basisschool De Sterrenkijker in Uden mag binnenkort met de hele klas naar het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De groep heeft dit uitstapje gewonnen nadat de klas maandag is uitgeroepen als meest 'mediawijze klas van Nederland'.  De school won de finale van het landelijke project Mediamasters. Hierbij leren kinderen onder meer omgaan met sociale media. 

Kirsten Rietbergen 27-11-17, 14:35 Laatste update: 14:38 

De prijs is extra leuk omdat de Sterrenkijker een school voor speciaal onderwijs is, vindt lerares Willanda van Zeeland. Zij geeft samen met Nicole Ranke les aan  de veertien leerlingen van groep 8. Het project bestond uit een aantal speldagen, waarbij leerlingen onder meer in gesprek moesten over hun gedrag op social media. ,, Wat kan wel en wat kan niet, die grenzen liggen niet voor iedereen gelijk en de meningen verschillen.  Daarover gingen we in discussie en probeerden we een compromis te bereiken'', aldus Van Zeeland. 

De veertien leerlingen hebben ook thuis, buiten schooltijd,  opdrachten gemaakt, waarmee ze extra punten konden verdienen. 

Top